Автор: Румяна Ченалова, frognews.bgСрещата на Ваклин с главния прокурор е малко

...
Автор: Румяна Ченалова, frognews.bgСрещата на Ваклин с главния прокурор е малко
Коментари Харесай

Съдия Ченалова: Ваклин изпълнява поръчка срещу медиите! Готвят мракобесен закон за натиск срещу журналистите. Затвор за журналист, ако публикува...

Автор: Румяна Ченалова, frognews.bg

Срещата на Ваклин с основния прокурор е малко закъсняла - медийното отразяване на делото утихна от дълго време. Обществото се задушава от други, всекидневно зараждащи вести - остарелият нов избор на основен прокурор, консулът с хилядите награди, чумата, която не е тъкмо чума, италианският отпадък, за който страната заплаща на Ковачки, персоналните ни данни, танцуващи из Google и така нататък

От друга страна какво общо има основният прокурор с метода на отразяване на наказателно произвеждане, което към този момент не е следено от прокуратурата, защото е в правосъдна фаза и участниците в него? И какво прави на срещата Гешев, който би трябвало да написа пояснения по изнесените от " Бивол " данни. Още повече, че самата прокуратура сложи нови стандарти след срутва на киберсигурността на Национална агенция за приходите - всекидневен контакт с медиите, щедро показване на доказателствен материал по досъдебно произвеждане, което още не е завършило и което държание е гибелен изстрел в правото на обективен развой по см. на ЕКПЧОС.

Делата за клюка Наказателно-процесуален кодекс дефинира като наказателни производства от частен темперамент. Развиват се напряко пред съда без присъединяване на прокуратурата. Вместо да организира срещи на високо ниво, Ваклин да подава частна просба в съда, като Елена Йончева да вземем за пример. Пък да потвърждава там. Практиката на Европейския съд по правата на индивида изобилства от решения по отношение на границите на свободата на словото.

Срещата цели да избавя имиджа на Гешев, да сътвори условия за напън върху публицисти. Ваклин просто извършва поръчка по неприятен сюжет. Срещата е и стратегическа. Тя ще сложи началото на интервенция " Държавата против медиите и обществото " и ще сътвори учредения за мракобесно законодателство. Очаквам идната среща на Цацаров да е с новия консул във Валенсия. Така ще се сътвори боязън - главен способ на диктаторските режими. Не единствено ще се криминализира основаването и разпространяването на подправени вести, само че и евентуално подсъдността ще бъде на спецсъда, надлежно спецпрокуратурата. Като " фалшив " ще бъдат избрани всички вести, които нямат формален източник - мнения на управляващите или влезнали в действие правосъдни решения и постановления на прокуратурата.

Биволите разгневиха Борисов, Цацаров и целият обществен отпадък на България. Опитват се да ги трансфорат в цел. Няма по какъв начин да се случи. В тази корида тореадорите са обречени... изключително в случай че публиката се включи.

Как мислите, ще останем ли аудитория?

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР